Tips når du skal flytte og skal lagre møbler:

Enten du skal flytte i ny leilighet eller hus, skal på jordomseiling eller av andre årsaker behøver å lagre møbler og andre gjenstander i en periode, kan du leie lager hos Mega Minilager. Vi har laget en liten guide som kan hjelpe deg med planlegging av prosessen med pakking og flytting.

Bruk stabile og solide flytteesker slik at de kan stables oppå hverandre ikke bare en og to ganger, men mange ganger. På denne måten utnytter du takhøyden best mulig. Lagerbodene våre er 2,4 meter høye, som gjerne tilsvarer ca samme høyde som i en vanlig bolig, så det er lurt å utnytte plassen.

Hvis du benytter plastsekker, så bruk gjennomsiktige. På denne måten er det enklere å se hva posen inneholder.

Tenk nøye gjennom hvor du lagrer de ulike gjenstandene. Møbler eller annet du vet du ikke vil trenge før om lenge, bør plasseres innerst.

Hold av plass til en smal passasje i midten av lagerboden slik at du enkelt kan gå inn og hente ting innerst. Denne passasjen bør være det siste du fyller igjen om du går tom for plass.

 

Lagring av møbler, verktøy, hobbyutstyr og mye mer

Møbelet bør settes på samme måte som møbelet er tiltenkt brukt. En sofa bør altså stå som en sofa. Dersom det likevel ikke er en god løsning, må man være forsiktig med å belaste for eksempel armlener om man setter sofaen på høykant. Et tips kan være å bygge opp med f.eks noen treklosser for å støtte opp i forbindelse med at man setter en sofa på høykant.

Å legge tepper mellom møblene ved flytting bidrar til å minimere risiko for riper/småskader.

Møbler med treverk som stuebord, spisebord, nattbord eller annet som skal langtidslagres bør oljes før det settes bort for økt beskyttelse.

Nordmenn elsker å bruke bananesker ved flytting – og hvorfor ikke – de fungerer utmerket. De er også fine å stable i lagerboden. Det vanlige tipset om hvor du får tak i banankasser er å spørre på nærmeste dagligvarebutikk, men et kanskje bedre tips er å ta en titt etter bananesker på Facebook eller Finn.